top of page
  • SevenEight

Zorgverzekering 2020: zeven veelgestelde vragen


Waarom betaal ik opeens eigen risico terwijl ik dit jaar helemaal geen zorg nodig heb gehad? Kan ik ook fysiotherapie krijgen uit de basiszorgverzekering? Een voorbeeld van vragen die vaak gesteld worden aan zorgverzekeraars. Zeker in deze tijd, waarin je kunt overstappen van zorgverzekering, staan de lijnen roodgloeiend. We geven alvast het antwoord op zeven veelgestelde vragen. Hoef je daar in ieder geval niet meer voor te bellen.


1. Wat zit er in de basiszorgverzekering 2020? Ieder jaar wordt de basiszorgverzekering herzien. Doorgaans kan je er vanuit gaan dat bijvoorbeeld huisartsbezoeken, behandeling en verblijf in het ziekenhuis en psychologische hulp verzekerd zijn. De exacte inhoud van de basiszorgverzekering kan je vinden op de website van Zorg Instituut Nederland


2. Wat is het verschil tussen een natura en restitutiepolis? Met een naturapolis kan je voor volledige dekking van de zorgkosten doorgaans alleen terecht bij zorgverleners die een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Besluit je naar een andere zorgverlener te gaan, dan is er kans dat de zorg niet (volledig) gedekt is. Met een restitutiepolis ben je vrij om de zorgverlener zelf te kiezen en te declareren bij je zorgverzekeraar. 


3. Wat is het verschil tussen eigen bijdrage en eigen risico? Boven de 18 heeft iedereen een verplicht eigen risico van €385. Dit bedrag dien je te betalen voordat je een vergoeding voor de zorg krijgt. Naast het eigen risico kan er ook sprake zijn van een eigen bijdrage. Voor bepaalde zorg en medicijnen is door de overheid bepaald dat je altijd een deel zelf moet betalen. Dit staat los van je eigen risico. 


Lees het volledige artikel op jjmeijer.nl

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page