top of page
  • SevenEight

Met deze tips is je huis winterklaar


De winter klopt alweer op de deur. Is jouw woning al winterklaar? Vorst, sneeuw en andere winterse invloeden kunnen zorgen voor lekkages en andere problemen. Een goede voorbereiding op de winter verkleint dit risico. Met deze tips maakt je jouw woning winterklaar, zodat jij straks ontspannen aan de kerstmaaltijd zit.


Veel maatregelen zijn eenvoudig door te voeren, al dan niet zelf. Een overzicht van de meest gebruikelijke voorbereidingen is:


Schoorsteeninspectie

Voordat je de open haard weer regelmatig gaat gebruiken, is het belangrijk deze te laten inspecteren en reinigen door een expert. Vraag ook altijd om een bewijs van de werkzaamheden. De verzekeraar kan hierom vragen in het geval van brandschade.


Verwarming onder de loep

Laat je cv-ketel jaarlijks inspecteren door een professional. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je systeem efficiënt werkt en grote problemen uitblijven.


Dakinspectie

Haal het vuil, zoals bladeren en mos, uit je dakgoot. Als het regenwater niet goed wegloopt, kan dat lekkages veroorzaken. Daarnaast kan de dakgoot scheuren als het water bevriest.

Als je toch bezig bent met de dakgoot, controleer dan ook even je dak op beschadigingen. Door kleine beschadigingen op tijd te repareren, kun je erger voorkomen.


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page