top of page
  • SevenEight

Eerste auto? Tips voor de goedkoopste autoverzekering


Het is een mijlpaal in je leven: het behalen van je rijbewijs en de eerste kilometers als jonge bestuurder. Maar voordat je in jouw eigen auto vol enthousiasme de weg op gaat, is er nog een belangrijke stap te zetten. Het afsluiten van een autoverzekering. Voor veel jonge bestuurders kan dit de pret even bederven. De premies zijn vaak torenhoog. Maar waarom is dit zo? En belangrijker nog, zijn er manieren om deze kosten te drukken?


Waarom betalen jongeren meer?

Dit heeft alles te maken met statistieken. Jonge of nieuwe bestuurders hebben, volgens de verzekeringsmaatschappijen, een hoger risico op ongelukken. Dit komt grotendeels door onervarenheid. Een tiener of twintiger heeft nu eenmaal minder rij-ervaring dan iemand die al decennia achter het stuur zit. Maar ook andere factoren, zoals de neiging tot roekeloos rijden of rijden onder invloed, kunnen de kosten opdrijven.


Tips voor de goedkoopste autoverzekering

Als jonge bestuurder heb je vaak nog geen hoog inkomen. Terwijl je doorgaans juist een hogere premie betaalt dan oudere bestuurders. Dit kun je zelf doen voor een lagere premie:


  • Kies de juiste auto Kies bij voorkeur voor een kleine en veilige auto. Grote, snelle of luxe auto's zijn vaak duurder om te verzekeren. Een bescheiden auto kan je premie flink drukken. Uiteraard is ook de lagere aanschafprijs een voordeel voor jou als jonge bestuurder, aangezien de premie onder andere afhangt van de aanschafwaarde.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page