top of page
  • SevenEight

Zonnepanelen verzekeren tegen brand en noodweer


Zonnepanelen dragen niet alleen bij aan een schoner milieu. Het investeren van zonnepanelen kan een goed alternatief zijn voor spaargeld waar je nauwelijks rente over krijgt. Maar wat als de panelen beschadigen door zaken als een brand of storm? Onder voorwaarden biedt jouw opstalverzekering uitkomst.


Je koopt zonnepanelen om ze vervolgens zo lang mogelijk op het dak te laten liggen. Ze kunnen het zo 25 jaar uithouden. Wel krijgen ze te steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden. Denk aan uitzonderlijk hoge of lage temperaturen, sneeuw, ijs, hagel en stormen. Die uitschieters leveren vaak schade op.


Schade zonnepanelen door brand

Hoewel de kwaliteitsnormen van zonnepanelen en omvormers flink zijn verbeterd, kunnen een slechte installatie of gebrekkige afvoer van warmte tot schade of zelfs brand leiden. Had de brand voorkomen kunnen worden, dan kan dit kan voor verzekeraars reden zijn om geen vergoeding uit te keren bij schade. Dit risico kun je verkleinen door de installatie van de zonnepanelen over te laten aan een erkend installatiebedrijf. Vaak kun je daar ook terecht voor periodiek onderhoud.


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page