top of page
  • SevenEight

Yarden mag uitvaartverzekering toch versoberen


De rechtszaak rond uitvaartverzekeraar Yarden krijgt een nieuwe wending. Het geschil draait om het eenzijdig aanpassen van uitvaartverzekeringen. Door de versobering is de dekking voor veel mensen niet voldoende meer om een volledige uitvaart te bekostigen. Het gerechtshof in Leeuwarden stelt Yarden in het gelijk, waar de kantonrechter eerder de kant van de verzekerden koos.


Even terug naar het probleem. Bij een naturapolis krijg je geen geld uitgekeerd voor de uitvaart maar wordt de uitvaart zelf vergoed. Yarden heeft daarbij te weinig rekening gehouden met stijgende kosten. Het gevolg is dat de kosten oplopen terwijl de inkomsten uit premies achterblijven. Een bijkomend probleem is de lage rente waardoor verzekeraars minder rendement maken op het geld dat ze in beheer hebben.


Yarden beperkt dekking uitvaartverzekering

In een poging het hoofd boven water te houden, heeft Yarden de dekking van de verzekering beperkt. Uitvaartkosten boven de €3.200 moeten verzekerden hierdoor zelf betalen. Dat kan een flinke kostenpost zijn. Zo kost een gemiddelde uitvaart al snel €6.500, een bedrag dat oploopt wanneer prijzen verder stijgen. In totaal zijn er circa 290.000 verzekerden die nadelen kunnen ondervinden van de natura uitvaartverzekering van Yarden.


Lees het volledige artikel op jjmeijer.nl

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page