top of page
  • SevenEight

Wintersporten kan weer! Check wel goed de regelsVeel mensen moesten de wintersportvakantie in 2021 overslaan door corona. Nu corona op zijn retour lijkt, hopen fervente wintersporters de latten weer onder te kunnen binden. Toch blijft het een onzekere factor. Bereid je goed voor als je dit jaar op wintersport gaat. Zo kun je, als de situatie plots verandert, snel handelen.


Aan het begin van de pandemie hebben veel reisverzekeraars hun voorwaarden aangescherpt. Zo kreeg je bijvoorbeeld geen vergoeding voor het annuleren van je vakantie als het corona gerelateerd was. Steeds meer reisverzekeraars versoepelen deze voorwaarden weer. Het is sowieso goed om je verzekering te checken op wat wel en niet verzekerd is. Los van het tarief zijn de verschillen in dekking vaak groot tussen verzekeraars. Niet alle corona gerelateerde schades zijn gedekt Hoewel veel reisverzekeraars weer soepeler omgaan met corona, blijven er een aantal zaken die niet vergoed worden. Dit zijn de belangrijkste:

  • Annuleren omdat je niet voldoet aan de eisen rond vaccinaties in het land van bestemming. Een uitzondering geldt wanneer je om medische redenen niet kunt voldoen aan vereisten.

  • Kosten voor een PCR-test als die nodig is om het land binnen te komen

  • Je wilt annuleren vanwege lockdown maatregelen die gelden op de plaats van bestemming

Kosten voor quarantaine worden niet vergoed wanneer je voor vertrek al wist dat je bij aankomst in quarantaine moet.


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page