top of page
  • SevenEight

Wintersport en je reisverzekering: vergeet medische kosten niet


Het wintersportseizoen staat weer voor de deur. Voor de meesten een prachtige en sportieve beleving. Toch is sporten in de sneeuw niet zonder risico’s. Zorg ervoor dat je niet onverzekerd de berg af gaat. Een gewone reisverzekering is vaak niet voldoende.


Als je met een stevige vaart de piste af gaat, is de kans op een ongeluk veel groter dan wanneer je met een cocktail aan het strand ligt. Het is dan ook niet vreemd dat wintersport geen standaard onderdeel van de gemiddelde reisverzekering is. Hiervoor moet je een aanvullende wintersportdekking hebben.


Wat valt er onder de wintersportdekking?

De exacte voorwaarden van een reisverzekering kunnen per verzekeraar verschillen. Dit kun je over het algemeen verwachten van de wintersportdekking:


  • Kosten voor opsporing en redding. Dit kan met een banaan zijn of per helikopter. Wintersporten buiten de pistes, zonder begeleiding van een gecertificeerde gids, is uitgesloten van dekking.

  • Is je wintersportuitrusting gestolen of beschadigd? Je krijgt de dagwaarde vergoed, meestal ook bij een gehuurde uitrusting. Verzekeraars bepalen zelf hoe snel ze de spullen afschrijven. Bij een gestolen uitrusting is een gebruikelijke voorwaarde dat je een bewijs van aangifte hebt.

  • Als je door een ongeluk of blessure de piste niet meer op kan, kun je de kosten van huur van de ski’s claimen. Dit geldt ook voor geboekte skilessen en skipas waar je geen gebruik meer van kunt maken.

  • Als je niet in de auto terug kunt naar huis valt een vervangende vlucht vaak ook onder de dekking.


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page