top of page

Wat als Menzis, CZ en VGZ de verhoging van DSW volgen?


Jaarlijks presenteert DSW als eerste de nieuwe zorgpremie voor het volgende jaar. In 2021 verhoogt de zorgverzekeraar haar premie met €6,50 naar €124,50. Deze stijging is hoger dan de eerdere verwachting van het kabinet. Als we uitgaan van de stijging bij DSW, dan betaal je het volgende bij grote aanbieders als Menzis, CZ en VGZ.


DSW-voorzitter de Groot stelt dat de voorspelling van het kabinet erg rooskleurig was. “Elk jaar met de verkiezing en zien we dat VWS een net altijd even lagere premiestijging voorspelt dan waar zorgverzekeraars mee blijken te komen. Dat zagen we vier jaar geleden ook.”


Premie zorgverzekering 2021 hoger door stijgende zorgkosten De premie is volgens DSW vooral gestegen door de hogere lonen van zorgmedewerkers en de hogere prijzen van medicijnen. Daarnaast zijn de reserves van de verzekeraar ook grotendeels opgedroogd. Eerdere jaren legde de verzekeraar zelf nog geld bij om de premiestijging af te remmen. In 2020 was dat twee euro per klant. Komend jaar draagt de verzekeraar niet bij uit eigen kas.


Corona heeft dit jaar weinig invloed op de zorgpremie Volgens DSW heeft covid-19 dit jaar nog weinig invloed gehad op de zorgkosten. Doordat de reguliere zorg grotendeels op zijn gat lag, werden de ‘coronakosten’ gecompenseerd. De financiële consequenties bleven hiermee beperkt. In 2021 kan dit anders zijn. Iedereen wil dat de reguliere zorg blijft draaien, maar met de extra zorg voor covid-19 patiënten kunnen de kosten in 2021 fors oplopen. Hiermee sorteert de zorgverzekeraar alvast voor op verder stijgende zorgpremies.


Lees het volledige artikel op jjmeijer.nl

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page