top of page
  • SevenEight

Wat als je reisorganisator failliet gaat?Voor zo’n 10.000 Nederlanders die met Thomas Cook op vakantie zijn gegaan, is de vakantie in een debacle uitgelopen. Sommige reizigers komen hun hotel niet eens meer binnen, terwijl ze de vakantie vooraf al betaald hebben. Zit jij in die situatie of staat er een vakantie met Thomas Cook gepland? Wij zetten voor je op een rij waar je rekening mee moet houden als de reisaanbieder omvalt.


Thomas Cook Nederland (TCN) met dochter organisatie Neckermann is niet failliet volgens de laatste berichten. Wel zijn alle reizen geannuleerd. Stedentrips die je bij Neckermann hebt geboekt die worden verzorgd door Expedia, gaan wel gewoon door.


Stichting Garantiefonds Reisgelden

Nederlandse reisaanbieders zijn verplicht om zich te verzekeren tegen financiële tegenvallers en faillissement. Zo is TCN aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Dit fonds staat garant voor het vooruitbetaalde reisgeld. Zij zorgen ervoor dat je óf de reis kunt afmaken óf je je geld terugkrijgt. Dit is alvast een geruststelling voor de huidige gedupeerden.


Lees het volledige artikel op jjmeijer.nl

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page