top of page
  • SevenEight

Vooral gemeubileerd huren voordeliger in particuliere sector


Je zou in deze woningmarkt verwachten dat de huur van woningen alleen maar stijgt. Toch daalt de gemiddelde vierkantemeterprijs van huurwoningen in de vrije sector. Al vier kwartalen op rij meet woningplatform Pararius een procentuele daling. Gemiddeld betaalden nieuwe huurders bij de meest recente stand €16,37 per vierkante meter per maand.


Huur je een volledig gemeubileerde woning, dan maak je minder kosten voor het inrichten van je nieuwe thuis. Wel zie je dit terug in de gemiddelde huurprijs. Die ligt hoger dan bij het huren van een kaal opgeleverde woning. Gestoffeerd is een tussenvariant. De huur van alle varianten is in de afgelopen kwartalen gedaald, al leverde de gemeubileerde vorm het grootste percentuele voordeel op.

Gemiddelde vierkantemeterprijs per oplevervorm
Bron: Pararius/Realstats


Utrecht uitzondering grote steden

Op provinciaal niveau zijn overwegend prijsdalingen gemeten: in zeven van de twaalf provincies was de particuliere sector huurprijs gemiddeld lager dan een jaar geleden. Kijken we naar de grote steden, dan is de huur in vier van de vijf plaatsen (Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Rotterdam) gedaald. Amsterdam kende met 6,8% de grootste daling ten opzichte van een jaar geleden. Utrecht is de uitzondering met gelijkblijvende huur.


Lees het volledige artikel op wegwijs.nl

6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page