top of page
  • SevenEight

Volkswagen en Audi meest gestolen auto’s


Het aantal gestolen auto’s is in 2019 verder afgenomen, al is deze daling minder groot dan voorheen. Dit blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). In 2018 was de daling maar liefst 12 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De huidige daling van 2,1 procent steekt daar wat schril bij af. Volkswagens blijven onverminderd in trek bij autodieven. Audi’s zijn in opmars, vooral het model A1 is een gewilde prooi.


Eind 2019 waren er 7.107 gestolen personenauto’s gemeld. Het terugvindpercentage van de gestolen auto’s is dit jaar gestegen naar 35,6 procent. Wel is het exacte percentage sterk afhankelijk van het type auto en de leeftijd.


Jonge auto’s vaker de klos

Jonge auto’s zijn eerder het doelwit bij diefstal. Ze worden niet alleen vaker gestolen maar ook minder vaak teruggevonden. Zo zijn er in de leeftijdscategorie 0-7 jaar 3.839 auto’s gestolen, meer dan de helft van het totaalaantal. Vooral auto’s tot twee jaar zijn populair. Dit komt vooral door de diefstallen van de Audi a1, Toyota Aygo en de Fiat 500.


Auto’s in de leeftijdscategorie van 4-7 jaar worden het minst vaak teruggevonden (32,7%). Heb jij een auto van 16 jaar of ouder? Wacht nog even met het kopen van een nieuwe. De kans dat jouw auto wordt teruggevonden is met 71,2% het grootst.


Volkswagen blijft koploper

Volkswagen staat al enige tijd fier aan de top bij de meest gestolen merken. Het is dit jaar niet anders. De populariteit van de Polo (584 keer gestolen) en Golf (582 keer gestolen) zijn hier de oorzaak van. Opvallend is wel dat ook deze auto’s minder zijn gestolen in het afgelopen jaar. Op de tweede plek staat de Audi, gevolgd door Toyota.


Lees het volledige artikel op jjmeijer.nl

4 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page