top of page

Vier hypotheekmogelijkheden voor senioren


Wie met pensioen is, heeft over het algemeen een lager inkomen dan als werkende. Geldverstrekkers houden hier rekening mee bij het verhogen van je bestaande of het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Toch zijn er voor senioren verschillende mogelijkheden. Voorbeelden zijn het opnemen van overwaarde en een NHG-hypotheek.


Geldverstrekkers houden tien jaar voordat je daadwerkelijk met pensioen kan al rekening met je naderende pensioenleeftijd. Bijvoorbeeld bij het berekenen van de maximale hypotheek. Hier krijg je dus al mee te maken vanaf 57 jaar. Aangezien het pensioeninkomen vaak lager ligt, geldt hetzelfde voor jouw maximale hypotheek.


Daarnaast kunnen geldverstrekkers aanvullende regels hanteren wanneer je als 57-plusser een hypotheek afsluit. Zo stellen sommige geldverstrekkers het versneld aflossen van de nieuwe hypotheek als eis. Ondanks het feit dat geldverstrekkers voorzichtiger zijn, denken zij graag mee. Het samen in kaart brengen van de toekomst is daarbij van belang.


Hypotheek voor senioren: vier mogelijkheden


1. Overwaarde opnemen

De eerste optie is het opnemen van je overwaarde. In de loop van de tijd zijn veel huizen in waarde gestegen. Veel 57-plussers hebben daarnaast waarschijnlijk al een groot deel van hun hypotheek afgelost. Dat zorgt voor een flinke overwaarde. Dit kun je – onder bepaalde voorwaarden – gebruiken om je woning levensloopbestendig te maken, een vakantiehuisje aan te schaffen of te gebruiken als aanvulling op je pensioen.


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page