top of page
  • SevenEight

Hogere maximale hypotheek met beter energielabelVanaf 1 januari 2024 gaat het energielabel een rol spelen bij de hoogte van een maximale hypotheek. Des te beter het energielabel, des te meer je kunt lenen. Bij een zeer energiezuinige woning kan het verschil oplopen tot maar liefst € 50.000. Daarnaast wijzigen ook de leenmogelijkheden voor energiebesparende maatregelen.


Vlak nadat de oorlog in Oekraïne uitbrak, stegen de tarieven voor energie fors. Ondanks een daling zijn de energietarieven nog hoger dan voor de start van de oorlog begon. Elke euro die je kwijt bent aan je energierekening, kun je niet aan je hypotheek uitgeven. Om die reden wordt je maximale leenruimte vanaf 2024 niet alleen gekoppeld aan je inkomen, waarde van de woning en hypotheekrente, maar ook aan het energielabel. Zo sluit de maximale hypotheek beter aan op de financiële ruimte die huishoudens daadwerkelijk hebben, aldus Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge.


Hogere maximale hypotheek bij energiezuinigere woningen

Wie een energiezuinigere woning heeft, kan daardoor meer besteden aan een hypotheek, waardoor er meer geleend kan worden. Voor woningen met label C en D is dit € 5.000. Het kan oplopen tot € 50.000 als je een woning hebt met A++++ met energieprestatiegarantie voor minimaal tien jaar. In onderstaande tabel zie je terug wat het effect is voor de andere energielabels.


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page