top of page
  • SevenEight

Verzekering bij reisorganisatie vaak duurder


Of je nu op wintersport gaat of juist de warmte opzoekt, bij voorkeur ga je zorgeloos op pad. Met een annulerings- en reisverzekering dek je de nodige risico’s af. Het afsluiten ervan kan je bij de luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie zelf doen. Bij het boeken van de reis kost dit over het algemeen maar een paar muisklikken extra. Ondanks het gemak doe je er goed aan om verder te kijken. De voorwaarden zijn vaak beperkt en de tarieven relatief hoog.


De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar de verzekeringen die vijftien reisorganisaties aanbieden. Het prijsverschil tussen verschillende aanbieders is groot, met uitschieters tot 28 procent van de reissom. Reken bij een reguliere reisverzekering op circa 5 procent. Los van de kosten loop je het risico dat niet voor alle schade een volledige vergoeding geldt en zijn voorwaarden vaak onduidelijk.


Uitzonderingen vaak niet vermeld

Aanbieders van verzekeringen zijn verplicht om op een verzekeringskaart de belangrijkste kenmerken van een verzekeringsproduct te vermelden. Het komt regelmatig voor dat reisorganisaties verstrekkende uitzonderingen niet vermelden op de kaart. Na het lezen van de uitgebreide polisvoorwaarden bleek dat EasyJet en Schipholtickets zoek- en reddingskosten niet vergoeden. Voor onder andere wandelaars, wintersporters en zeilers juist een belangrijke dekking.


Sunweb en TUI zijn tegenstrijdig in hun uitingen. Zo staat er vermeld dat de reis om elke reden geannuleerd mag worden. In de polisvoorwaarden is echter te lezen dat noodweer, een ziek huisdier en zelfs faillissement van de reisorganisatie géén geldige redenen zijn om de reis te annuleren


Lees het volledige artikel op hansenaaldering.nl

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page