top of page
  • SevenEight

Verklein risico’s met de juiste verzekeringsdekking


Het klinkt als een open deur intrappen, maar weten waarvoor je verzekerd bent kan een hoop gedoe schelen. Zo kreeg een Nederlands metselbedrijf onlangs te horen voor 30% aansprakelijk te zijn voor een bedrijfsongeval met een vorkheftruck. Dit terwijl het bedrijf van mening was dat de verzekering afdoende was voor het afdekken van alle risico’s.


In de specifieke situatie had het metselbedrijf een ander bedrijf nodig om een opdracht uit te kunnen voeren. Voor de samenwerking sloot hij een onderaannemingsovereenkomst af. In een dergelijke overeenkomst is opgenomen dat het materieel en de machines verzekerd horen te zijn conform de Wet aansprakelijkheidsverzekeringen motorrijtuigen.


ASR wijst claim af

Tijdens de werkzaamheden raakte iemand van het ingehuurde personeel gewond bij het repareren van de vorkheftruck. Het metselbedrijf deed aanspraak op zijn Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) om de schade te kunnen vergoeden. ASR wijst de claim echter af. Een vorkheftruck wordt gezien als werkmaterieel en had dus ook zodanig verzekerd moeten zijn.


Nu ASR de schade niet ging vergoeden, draaide het metselbedrijf hier zelf voor op. Het metselbedrijf had via een adviseur de AVB afgesloten en stelde de adviseur aansprakelijk. De aanklacht was dat de adviseur hem had moeten wijzen op het feit dat een vorkheftruck niet als motorrijtuig wordt gezien en dus niet onder de AVB valt.


Lees het volledige artikel op evercare.nl

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page