top of page
  • SevenEight

Vakantie vieren in een Europees land? Zo doe je dat verantwoord


Sinds 15 juni zijn de meeste Europese grenzen weer open. Dat betekent dat je dit jaar toch naar Frankrijk of Oostenrijk op vakantie kunt. Houd echter wel het reisadvies van de overheid in de gaten. Wanneer het reisadvies omslaat naar het negatieve, kan het zomaar betekenen dat je geen of beperkte dekking hebt vanuit je reisverzekering. Lees de voorwaarden van je reisverzekering dus goed door voor je op pad gaat. 


De overheid geeft via de site Nederlandwereldwijd.nl reisadviezen voor alle landen. Met behulp van kleurcodes wordt de veiligheid van een land weergegeven, met de daarbij behorende adviezen: 

  • Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico’s

  • Geel: let op, veiligheidsrisico’s

  • Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Rood: niet reizen

Reisadvies heeft invloed op dekking De adviezen met kleurcodes zijn niet bindend. Het staat je vrij om af te reizen naar alle landen, los van de vraag hoe verstandig het is om naar een oranje of rood gemarkeerd land te vertrekken. Reisverzekeraars hechten echter wel waarden aan het advies. Bij een ‘oranje land’ heb je bij een derde van de verzekeraars in veel gevallen geen dekking bij schade, zo onderzocht MoneyView. Diverse andere verzekeraars beperken de voorwaarden. Zo kunnen corona gerelateerde schades niet verzekerd zijn. Denk daarbij aan kosten die je zou maken als je door een lockdown langer op je vakantiebestemming moet blijven of op een andere manier dan gepland naar huis moet reizen. 


Wat als het land van geel naar oranje kleurt? Op dit moment zijn veel Europese landen geel gekleurd. De meeste reisverzekeringen bieden in dat geval gewoon dekking. Dit wordt anders als het advies van geel naar oranje kleurt. In dat geval verlangt de verzekeraar dat je het gebied zo snel mogelijk verlaat. De dekking wordt beperkt of vervalt als je langer dan noodzakelijk op je oranje gekleurde vakantiebestemming verblijft. 


Lees het volledige artikel op hansenaaldering.nl

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page