top of page
  • SevenEight

Tot 2024 schenken voor een woning met de jubelton


Voor de jubelton is geen plek meer in de plannen van het nieuwe kabinet. Hiermee komt een eind aan de fiscaal vriendelijke schenking aan jonge woningkopers. Toch is het niet nodig om meteen de noodklok te luiden. We zetten de mogelijkheden op een rij die je nu en in de komende jaren hebt.


De jubelton wordt in 2024 afgeschaft, zo blijkt uit de budgettaire bijlage van het coalitieakkoord. In tegenstelling tot wat in veel andere media wordt gecommuniceerd, heb je nog de tijd om er gebruik van te maken. Bovendien zijn er ook nu al diverse mogelijkheden om je kinderen te ondersteunen voor later.


Jubelton maximaal €106.671 in 2022

Bij de jubelton mag je in 2022 €106.671 schenken zonder dat er belasting verschuldigd is over de schenking. Voorwaarde is wel dat dit bedrag grotendeels gebruikt wordt voor de eigen woning. Daarnaast moet de ontvanger tussen de 18 en 40 jaar oud zijn. In dit vorige artikel lees je meer over de voorwaarden.


Deel vrij besteedbaar

Zonder de jubelton kan je jouw kinderen ook financieel bijstaan. Ieder jaar mag je namelijk standaard een bepaald bedrag belastingvrij schenken. Bij kinderen gaat het in 2022 om € 27.231. Ontvang je van je ouders de jubelton? Dan kunnen zij daar bovenop ook niet nog eens de jaarlijkse vrijstelling en eenmalige verhoogde vrijstelling geven.


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page