top of page
  • SevenEight

Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen 2021


Op zoek naar de laagste premie voor zorgverzekering 2021? Zoals ieder jaar zijn de verschillen tussen de zorgverzekeraars groot. Je eigen wensen bepalen ook wat je maandelijks betaalt. Kies je bijvoorbeeld een natura of restitutiepolis? Besparen op de zorgverzekering kan ook met hoger eigen risico. Om je op weg te helpen zetten we op een rij waar je het goedkoopst uit bent voor de basis zorgverzekering 2021.


Bij het vergelijken van je zorgverzekering telt meer dan alleen de premie. Je moet onder andere bedenken in welke mate je vrije zorgkeuze wilt. In dit artikel vergelijken we:


  • Restitutie basiszorgverzekering Met een restitutiepolis kan je bij alle ziekenhuizen en hulpverleners terecht voor zorg die onder de basis zorgverzekering valt. Met andere woorden, de hoogte van de vergoeding hangt niet af van waar jij zorg krijgt. Door deze keuzevrijheid ligt de premie hoger.

  • Natura basiszorgverzekering Met een naturapolis heb je beperkte vrije keuze in zorgaanbieders. Ga je naar zorgverleners die geen contract hebben met je zorgverzekeraar, dan krijg je maar een gedeelte van de zorg vergoed. Het resterende deel is voor eigen rekening. Onder naturapolissen vallen ook budgetverzekeringen. Die zijn vaak goedkoop maar hebben ook meer beperkingen. In onderstaande vergelijking hebben we alleen gekeken naar verzekeringen die minstens 75 procent vergoeden bij niet-gecontracteerde zorg.

Het standaard eigen risico blijft volgend jaar € 385. Je kunt er zelf voor kiezen om dit vrijwillig te verhogen. In ruil hiervoor krijg je korting op de premie, zoals je ziet in de onderstaand vergelijking. Houd er wel rekening mee dat je het eigen risico ‘kwijt bent’ als je bepaalde zorg nodig hebt.


Lees het volledige artikel op wegwijs.nl

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page