top of page
  • SevenEight

Toch eerder het mes in de jubelton


Eind vorig jaar werd bekend dat de jubelton zijn langste tijd gehad heeft. Toch zou de fiscaal vriendelijke schenking voor de koop van een woning pas in 2024 verdwijnen. Het kabinet heeft nu vrij abrupt besloten om de jubelton in 2023 alsnog drastisch te verlagen. Daarnaast is de vraag of het mogelijk blijft om de schenking uit te smeren over meerdere jaren.


De jubelton is ooit in het leven geroepen om starters aan een woning te helpen. Door de grote schaarste op de woningmarkt blijkt dat er ook een keerzijde is aan de regeling. Het resulteert in ongelijke kansen op een eigen woning. Daarnaast drijft het de prijs van dure woningen verder op, aangezien er meer geld voor woningen beschikbaar komt.


Jubelton volgend jaar naar €27.231

De coalitie heeft in het afgelopen regeerakkoord afgesproken de jubelton af te schaffen. Tot ongenoegen van verschillende politieke partijen zou dit volgens het akkoord pas in 2024 gebeuren. Inmiddels heeft het kabinet alsnog gehoor gegeven aan de kritiek. Het gevolg is dat de jubelton van €106.671 nu naar €27.231 wordt verlaagd in 2023. Een flinke daling dus. Volledige afschaffing volgt vervolgens in 2024.3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page