top of page
  • SevenEight

Storm grootste schadeveroorzaker: teller nu op 500 miljoen euro


Dudley, Eunice en Franklin. Op het eerste gezicht vrij onschuldige namen. De stormen die de deze namen dragen zijn dat helaas niet. Ze hebben in de afgelopen dagen een spoor van vernieling door Nederland achtergelaten. De schade komt uit op minimaal 500 miljoen euro, zo is de eerste inschatting van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars draaien overuren met schademeldingen.


Dakpannen die van het dak vliegen, grote takken die op auto’s terecht komen of zelfs letselschade. Met de zesde stormachtige dag wordt een record verbroken uit 1979. De stormen waren geen verrassing, na de vele waarschuwingen van onder andere het KNMI. Toch is schade aan vooral auto’s en woningen onvermijdelijk. Verzekeraars hebben opgeschaald om de verwerking van de stroom aan schademeldingen zo snel mogelijk af te handelen.


Storm grootste schadeveroorzaker

Het verbond illustreert in haar klimaatmonitor welk weertype de grootste schade veroorzaakt. Kijken we naar de periode vanaf 2007, dan staat storm op nummer 1 met 47 procent van de totale schadelast. Als het gaat om de grootste schade op 1 dag is hagel de winnaar. Op 23 juni 2016 bedroeg de schade door hagelbuien 482 miljoen euro.


Grootste weerschade op dagbasis sinds 2007
Bron: Verbond van Verzekeraars


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page