top of page
 • SevenEight

Stop waardevolle spullen niet in kast of oude sok


Wat probeer jij nog te redden als je huis in brand staat? Waarschijnlijk grijp je, net als de meeste Nederlanders, als eerste naar je smartphone. Maar in je woning zijn natuurlijk nog veel meer waardevolle spullen te vinden. Veel van deze bezittingen blijken niet of onvoldoende beschermd tegen brand en inbraak.


Ongeveer drie op de vijf Nederlanders weet zonder twijfel welke spullen ze meenemen als er brand uitbreekt in huis, zo blijkt uit onderzoek van Allianz direct. Van de respondenten geeft 61 procent aan dat hun smartphone in de top drie valt. De top tien ziet er als volgt uit:

 1. Smartphone

 2. Portemonnee/pinpas/geld/creditcard

 3. Paspoort/ID-kaart

 4. Computer/laptop/iPad

 5. Foto’s/camera

 6. Harde schijf

 7. Erfstuk(ken)

 8. Sieraden

 9. Kleding/schoenen

 10. Kunst

Kast populair als opbergplek, maar niet veilig Veel mensen bergen waardevolle spullen op zonder daar goed bij na te denken. Ruim de helft van de respondenten leggen deze spullen wel uit het zicht, maar bergen het op in een (kleding)kast. Laat dit nu ook de eerste plek zijn waar inbrekers kijken. Bovendien is de gemiddelde kast niet brandwerend. Geen veilige plek dus. Andere populaire opbergplekken zijn een kluis (18%), zolder (15%) of een andere locatie (10%). Funfact: een klein aandeel van de respondenten gebruikt nog ouderwetse verstopplekken. Zo bergt vier procent spullen op onder het bed en één procent in een oude sok.


Lees het volledige artikel op Findigo.nl

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page