top of page
  • SevenEight

Stille aftocht pechhulpdienst Route Mobiel

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


In 2004 ging pechhulpdienst Route Mobiel met veel bombarie de strijd aan met koploper ANWB. Route Mobiel beloofde een vergelijkbare pechhulp tegen lagere kosten. Route Mobiel heeft zich destijds goed in de kijker gespeeld met uitdagende campagnes. Zeventien jaar later verdwijnt het merk stilletjes van de markt. Wat zijn jouw opties als je wilt overstappen van pechhulpdienst?


Route Mobiel presenteerde zich in het begin als een uitdager van het gevestigde ANWB. Inclusief een huisstijl die leek op dat van de ANWB. Laatstgenoemde sleepte de nieuwkomer hiervoor voor de rechter.


Pechhulp of wegsleepservice? In het begin ging Route Mobiel met eigen auto’s en monteurs op pad. Later werd overgegaan op een samenwerking met aangesloten garagebedrijven. Kon een auto niet gemaakt worden, dan werd deze naar een aangesloten garage gebracht voor reparatie. Voor ANWB reden om in de rechtszaal aan te kaarten dat het niet om vergelijkbare diensten ging. Route Mobiel werd daarbij afgeschilderd als een wegsleepservice in plaats van pechhulpdienst.


Stille aftocht Route Mobiel Op het hoogtepunt wist Route Mobiel ongeveer een kwart miljoen klanten aan zich te binden. Ter vergelijking, de ANWB telde op 1 januari vorig jaar 4,6 miljoen leden. Het verschil is duidelijk, al hebben lang niet alle ANWB leden ook de Wegenwacht service afgesloten. Route Mobiel veranderde van eigenaar doordat Nationale Nederlanden de schadeverzekeringen van Reaal overneemt. De pechhulpdienst overleeft de overname niet nu de nieuwe eigenaar de stekker eruit trekt.


Lees het volledige artikel op 100procentverzekerd.nl

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page