top of page
  • SevenEight

Schade door vuurwerk valt onder deze verzekeringen


Rond iedere jaarwisseling veroorzaakt vuurwerk de nodige schade. Van een omgevallen pot die schade aanbrengt aan je auto, tot schroeiplekken op je dure winterjas. Gelukkig ben je voor veel schades verzekerd.


Ondanks het algehele vuurwerkverbod vorig jaar, bedroeg de vuurwerkschade aan particuliere woningen en auto’s toch 8,3 miljoen euro. Dit jaar loopt de schade ongetwijfeld hoger op. Er zijn maar 12 steden waar komende jaarwisseling een vuurwerkverbod geldt.


Opstal- inboedelverzekering voor schade aan je huis

Je opstalverzekering dekt schade aan je woning als gevolg van een ontploffing of brand. Vaak valt schade door smelten of schroeien ook onder de dekking. Smelt en schroeischade aan de tuin is meestal uitgesloten. Brand, smelt en schroeischade aan spullen in of rondom je huis zijn gedekt via je inboedelverzekering. Bij sommige verzekeraars is dit niet gedekt als de spullen in de tuin, op het erf, dakterras of balkon staan.


Zeker in binnensteden wordt tijdens de jaarwisseling veel schade veroorzaakt door vandalisme. Houd er rekening mee dat schade door vandalisme bij verzekeraars doorgaans alleen onder de dekking valt als iemand zonder toestemming binnen is gedrongen in je woning. Dit geldt dus niet voor een vernielde schutting.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page