top of page
  • SevenEight

Schade bij het klussen? Daar is de bouwverzekering voor


Bij het verbouwen van je huis zit een ongeluk in een klein hoekje. Een beschadiging aan jouw auto - of die van je buurman - is zo gemaakt bij het opbouwen van een steiger. Of wat te denken van waterschade door een verkeerde inschatting van het leidingwerk? Schade die ontstaat bij het klussen is vaak niet gedekt door de opstalverzekering. Met een bouwverzekering, ofwel Construction All-Risk (Car) verzekering, is bepaalde schade wel gedekt. Je kunt dan met meer zelfvertrouwen het verfwerk op de bovenste verdieping doen of die oude badkamer slopen.


Je opstalverzekering verzekert je woning en alles wat er aan vast zit. Deze verzekering dekt eventuele schade vaak alleen als de woning gebruikt wordt waarvoor deze is bedoeld; wonen. Klussen en verbouwingen vallen hier dus niet onder. Bij een particuliere bouwverzekering is dit wel het geval.


Werkzaamheden en aansprakelijk standaard bij bouwverzekering Een bouwverzekering is vaak opgebouwd uit verschillende rubrieken die je naar wens kunt toevoegen aan de dekking. Ook heb je doorgaans keus in het te verzekeren bedrag. De rubrieken ‘Werk’ en ‘Aansprakelijkheid’ zijn vaak standaard. De categorie ‘Werk’ dekt materiële schade aan het bouwwerk dat zich voordoet tijdens de bouwperiode. Het verzekerde bedrag voor deze categorie is afhankelijk van de bouwsom en kan je dus niet zelf bepalen. 


Het verzekerde bedrag van de rubriek ‘Aansprakelijkheid’ kan je wel grotendeels zelf bepalen. Hiermee is onder voorwaarden schade gedekt aan andere personen of zaken, zolang het is ontstaan tijdens de werkzaamheden. 


Lees het volledige artikel op jjmeijer.nl

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page