top of page
  • SevenEight

Schade aan huis of auto door Corrie? Stormschade valt onder deze verzekeringen

Bijgewerkt op: 8 feb. 2022


De storm Corrie is de eerste die in 2022 schade veroorzaakt aan woningen, auto’s en andere zaken. Het KNMI gaf code geel af voor het hele land en stelde dit naar oranje bij voor Noord-Holland, het Waddengebied, Friesland en het IJsselmeer. Hoe zit het met eventuele schade aan jouw woning, auto of spullen?


In de loop van de ochtend worden zeer zware windstoten verwacht, met in sommige plaatsen windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur. Op het toppunt kan er sprake zijn van windkracht 9. Op of boven deze windkracht wordt het officieel als storm bestempeld. De meeste verzekeraars vergoeden schade ook wanneer windkracht 9 niet gehaald wordt.

Stormschade in en rond je huis Schade aan spullen in huis vallen onder de inboedelverzekering. Hierbij kan je denken aan een lekkage die schade veroorzaakt aan bijvoorbeeld je meubels. Spullen in de schuur vallen ook onder de gemiddelde inboedelverzekering. Voor schade aan een trampoline, tuinmeubilair of andere losse zaken kan je niet bij jouw inboedelverzekeraar terecht. De planten in je tuin en bestrating zien verzekeraars ook als losstaand en vallen daarom niet onder de dekking van de inboedelverzekering.

Naast spullen kan ook je woning zelf schade oplopen. Zo gaat er geen storm voorbij zonder dat er dakpannen van menig dak waaien. Schade aan het dak, of aan andere vaste onderdelen van je woning, vallen onder de opstalverzekering. Soms is er ook sprake van vervolgschade. Een voorbeeld is water dat je woning in loopt door het beschadigde dak. Ook dergelijke schade kan onder de opstalverzekering vallen.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page