top of page
  • SevenEight

Reisvoucher of geld terug bij annulering reis?


De reisbranche ligt door het coronavirus compleet plat. Wat als jij je vakantie al geboekt hebt? Verwacht niet te veel van je annuleringsverzekering in deze situatie. De gemiddelde verzekering heeft de uitbraak van een virus als uitsluiting. In plaats daarvan zijn reisaanbieders overgeschakeld op reisvouchers. Wat zijn voor- en nadelen van zo’n voucher?


Een reis zelf annuleren kan altijd, maar is niet altijd kosteloos. Zelfs met een annuleringsverzekering kan je niet altijd kosteloos annuleren. Dit kan alleen onder bepaalde omstandigheden, zoals bij ernstige ziekte of het overlijden van je ouders. Annuleert de reisorganisator de reis, dan heb je wel recht op teruggave. Dit geldt alleen voor het organiseerde deel van de reis. Een zelf geboekte reis dien je zelf te annuleren. 


Losse boekingen hebben eigen annuleringsvoorwaarden Houd rekening met verschillende annuleringsvoorwaarden als je de vakantie (deels) zelf regelt. Stel een vlucht naar de VS wordt door een inreisverbod geannuleerd. Heb je deze zelf geboekt, dan krijg je voor de geannuleerde vlucht je geld terug. Wanneer je in de VS een rondreis hebt geboekt die wel doorgaat, kan deze niet altijd kosteloos geannuleerd worden. Technisch gezien kan de binnenlandse reis immers doorgaan. 


Reisvoucher in plaats van je geld terug  Veel vliegmaatschappijen en reisorganisaties bieden bij een geschrapte vlucht of reis nu reisvouchers aan. Bij acceptatie van deze voucher kan je dezelfde reis binnen een jaar opnieuw boeken bij de betreffende organisatie. Je kunt er ook voor kiezen de voucher niet te accepteren of niet te gebruiken. In dat geval krijg je jouw geld gewoon terug. Deze terugbetaling vindt na 12 maanden plaats wanneer je in eerste instantie de voucher accepteert. Dit ligt anders bij de speciale corona-voucher.


Lees het volledige artikel op hansenaaldering.nl

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page