top of page
  • SevenEight

Regenrecord in zicht. Deze waterschade aan je huis is gedekt


Dit jaar is er tot 7 mei al 359 millimeter regen gevallen in De Bilt. Alleen het voorjaar van 1988 was nog net iets natter. Helaas wordt niet al het overtollige water goed afgevoerd, wat kan resulteren in waterschade aan je spullen of huis. In die situatie bieden zowel je inboedel- als opstalverzekering dekking voor waterschade. Wat is het verschil?


De opstalverzekering vergoedt schade aan het huis zelf en de vaste delen van de tuin. Hier valt ook schade aan vloeren of muren onder. Als het gaat om beschadigde bezittingen in bijvoorbeeld de kelder, valt dit onder de inboedelverzekering.


Welke vormen van waterschade worden gedekt?

De daadwerkelijke vergoeding van waterschade door de verzekeraar is afhankelijk van de richting die het water op is gegaan. Verzekeraars maken onderscheid tussen:

  • Waterschade via water van onderen

  • Waterschade via water van de zijkant

  • Waterschade via water van binnenuit

Schade als gevolg van zijwaarts water valt niet binnen de gebruikelijke dekking van zowel de inboedel- als opstalverzekering. Denk hierbij aan schade door een overstroomde rivier. Als de kelder volloopt door regenwater op straatniveau, wordt dit beschouwd als water van onderaf. Schade veroorzaakt door lekkende waterleidingen of verwarmingssystemen van binnenuit wordt doorgaans wel gedekt.
2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page