top of page
  • SevenEight

Realtime overzicht schadevrije jaren in de maak


Het aantal schadevrije jaren is deels bepalend voor de premie van een autoverzekering. Wie nu een autoverzekering afsluit, moet zelf het aantal schadevrije jaren achterhalen en opgeven. Als het aan Het Verbond van Verzekeraars ligt komt hier in de toekomst verandering in.


Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering moet je jouw schadevrije jaren zelf doorgeven aan de nieuwe verzekeraar. Des te hoger het aantal, des te lager de premie kan uitpakken. Jouw schadevrije jaren kun je vinden op het overzicht dat je jaarlijks ontvangt van je verzekeraar. Deze zijn echter niet altijd even up-to-date.


Overzicht schadevrije jaren niet altijd actueel

Je verzekeraar geeft maar één keer per jaar de actuele stand door in je jaaroverzicht. Ontvang je op 20 juli het overzicht, maar rijdt je op 21 juli schade? Dan is het jaaroverzicht al niet actueel meer. Hetzelfde geldt voor het Roy-data systeem. Dit is een database die je schadevrije jaren bijhoudt. De verzekeraar past hierin de schadevrije jaren pas aan wanneer je de verzekering opzegt. Voor de meest actuele stand kun je dus het beste contact opnemen met de verzekeraar.


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page