top of page
  • SevenEight

Private lease duurder, maximale hypotheek omlaag


De private leasemarkt ontsnapt niet aan de hoge inflatie. De tarieven voor het privé leasen van een auto was in het tweede kwartaal gemiddeld 16 procent duurder dan een jaar eerder. Dit heeft ook gevolgen bij het afsluiten van een hypotheek. Een duurder leasecontract zorgt over het algemeen voor een lagere maximale hypotheek.


In het BKR-register (Bureau Krediet Registratie) worden al je financiële verplichtingen vastgelegd. Het gaat daarbij alleen om de verplichtingen die langer lopen dan één maand en € 250 of hoger zijn. Het gemiddelde private lease contract wordt dus ook geregistreerd.


Woonlast en je maximale hypotheek

In het BKR-register opgenomen bedragen zorgen ervoor dat je minder kunt lenen voor het kopen van een woning. Die bedragen worden door de geldverstrekker voor twee procent ingehouden op de maximale woonlast. Deze woonlast bepaalt welk deel van jouw inkomen je kunt besteden aan hypotheeklasten. Een hogere woonlast betekend dat je meer financiële ruimte hebt voor het betalen van je hypotheek en je dus ook meer kunt lenen.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page