top of page
  • SevenEight

Prinsjesdag 2023: belangrijkste wijzigingen op een rij


Met een demissionair kabinet valt op Prinsjesdag 2023 weinig vuurwerk te verwachten. Gevoelige zaken als rekeningrijden en het verder afbouwen van de hypotheekrente staan nu niet op de agenda. Toch zijn er meerdere wijzigingen die belangrijk kunnen zijn voor jouw financiën. We zetten de belangrijkste op een rij.


Prijsplafond energie verdwijnt

Door het prijsplafond voor energie betaal je nu maximaal € 1,45 per kuub gas en € 0,40 per kWh stroom tot een maximaal verbruik van 1.200 kuub gas en 2.900 kWh. Vanaf 2024 wordt het prijsplafond losgelaten en kan je energierekening dus ook weer hoger worden. Voor huishoudens met een lager inkomen en een hoge energierekening is het Tijdelijk Noodfonds Energie beschikbaar.


Zorgverzekering € 12 per maand duurder

Naar verwachting stijgt de gemiddelde zorgpremie in 2024 met € 12 per maand. Op jaarbasis ben je dan bijna € 1.800 kwijt voor je zorgverzekering, nu is dat gemiddeld € 1.650. Kanttekening is dat het een voorlopige inschatting is. Uiteindelijk bepalen zorgverzekeraars uiterlijk 12 november hun tarieven. Het eigen risico blijft volgend jaar € 385.


4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page