top of page
  • SevenEight

Prinsjesdag 2021: gevolgen voor hypotheek en huis


Prinsjesdag is vaak een formaliteit, aangezien de meeste plannen al vooraf uitgelekt zijn. Dit jaar is een uitzondering op deze regel. In de afgelopen weken trok vooral alle onrust in het demissionaire kabinet de aandacht. Welk nieuws komt er voor jouw uit het bekende koffertje? We zetten de invloed van Prinsjesdag 2021 op je huis en hypotheek op een rij.


1 miljard voor de bouw van extra woningen

Al in 2019 heeft het kabinet 1 miljard euro gestort in het potje ‘woningbouwimpuls’. Gemeenten konden met het geld onder andere sneller vervuilde grond saneren voor bouw van woningen. Intussen is dat potje leeg. Vanaf 2022 komt er een soortgelijk initiatief. De komende tien jaar wordt er jaarlijks 100 miljoen euro begroot om snelle woningbouw te stimuleren.


Subsidie voor verduurzaming van woningen Verduurzaming is een speerpunt van de overheid. Al is het alleen maar om aan Europese richtlijnen te kunnen voldoen. De hoge kosten van verduurzaming zijn voor veel woningeigenaren een drempel. Om ze toch over de streep te trekken zijn de volgende twee subsidieregelingen vanaf 2022 tot 2024 beschikbaar:

  • € 288 miljoen voor hybride warmtepompen in woningen

  • € 514 miljoen voor isolatie van huur- en koopwoningen

Lees het volledige artikel op findigo.nl

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page