top of page
  • SevenEight

Prijs woning bijna verdubbeld in 10 jaar. Daling in zicht?


Afkoeling of niet, op jaarbasis zijn de huizenprijzen in april weer fors gestegen. De gemiddelde bestaande koopwoning was afgelopen april 19,7% duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Kijken we naar de huidige marktsituatie, dan lijkt er wel sprake te zijn van een stabilisering.


De cijfers van het CBS lijken haaks te staan op die van makelaarsvereniging NVM. Het makelaarscollectief rapporteerde onlangs namelijk een lichte prijsdaling ten opzichte van een kwartaal eerder. Het verschil heeft vooral te maken met een verschillende manier van meten, wat de NVM-cijfers actueler maakt. Voordeel van de CBS-cijfers is dat er ook huizen meegenomen worden die niet door NVM-makelaars verkocht worden.


Stabilisering woningprijs

Sinds halverwege de coronacrisis zijn de prijzen van bestaande woningen op jaarbasis geëxplodeerd. In januari van dit jaar bereikte de stijging de top en betaalde je 21,1% meer voor een bestaande woning dan in dezelfde maand 2021. Toch lijkt er aan de stijgende trend een einde te komen. In februari en april zwakte de prijsstijging af, deze lijkt nu te stabiliseren rond de 19,7%.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page