top of page
  • SevenEight

Plan BKR-registratie hypotheken leidt tot verdeeldheid


Het Bureau Krediet Registratie (BKR) is van plan om ook hypotheken te gaan registeren in het BKR-register. Dit om een completer beeld te geven van de schulden bij huishoudens. Daarnaast is de wens om actief betalingsachterstanden door te geven aan geldverstrekkers. De plannen vallen niet bij iedereen in de smaak.


In het BKR-register staan alle leningen vanaf € 250, waaronder ook een telefoonabonnement of een krediet bij een winkel. Een registratie wordt pas negatief als er sprake is van een betalingsachterstand. In het register kunnen leningverstrekkers zien wat jouw betaalbedrag is en vervolgens het risico vaststellen om geld aan je uit te lenen. Een hypotheek wordt op dit moment pas geregistreerd bij een betalingsachterstand van drie maanden.


Geldverstrekkers krijgen seintje bij betalingsachterstand

Naast het registreren van hypotheken is stichting BKR ook van plan om actief betalingsachterstanden door te geven aan andere geldverstrekkers. Ook hierbij geldt dat dit gedaan wordt bij een betalingsachterstand van drie maanden of langer. Op dit moment wordt er alleen nagegaan als of er sprake is van een betalingsachterstand als er een nieuwe leningaanvraag is gedaan.


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page