top of page
  • SevenEight

Oversluiters hypotheek stapelen records


Afgelopen december zijn er 45.458 hypotheken aangevraagd, zo rapporteert HDN (Hypotheken Data Netwerk). Dit is een toename van 12 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Met de indrukwekkende eindsprint is ook het jaarrecord uit 2021 verbroken. Ook nu is het kopen van een woning niet de grootste reden voor de toename in hypotheekaanvragen.


Vooral het oversluiten van hypotheken en hypotheken voor verbouwingen zorgden voor veel aanvragen in december. Aan het eind van het jaar naderde het aandeel van oversluiters zelfs 40 procent van het totaal. Starters en doorstromers met een NHG-hypotheek deden een stapje terug, vergeleken met december 2020.


Limiet NHG ver onder gemiddelde woningprijs Het is niet verwonderlijk dat het aantal aanvragen van een hypotheek met NHG achterblijft. De prijs die je voor een woning moet betalen is al snel hoger dan het maximum dat geldt voor NHG. Zo lag de limiet in 2021 op € 325.000 en is het dit jaar € 355.000. Klopte je recent nog aan bij een NVM-makelaar, dan lag de gemiddelde prijs van het woningaanbod ruim boven de vier ton.


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page