top of page
  • SevenEight

Overlijdensrisicoverzekering weer goedkoper geworden


De premie van de gemiddelde overlijdensrisicoverzekeringen daalde vorig jaar 3,7 procent ten opzichte van 2020. De daling is al langer gaande. Overlijdensrisicoverzekeringen met een gebruikelijke dekking zijn in tien jaar maar liefst 42% goedkoper geworden. Naast concurreren op premie proberen aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen zich ook op voorwaarde te onderscheiden.


Even terug naar de basis, met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) dek je het financiële risico van overlijden. Kom je te overlijden tijdens de looptijd van de verzekering, dan keert de verzekeraar het vooraf overeengekomen bedrag uit aan nabestaanden. Vooral bij grote uitgaven als het kopen van een huis wordt gekozen voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekeringen.


Vaste of variabele premie overlijdensrisicoverzekeringen De meeste verzekeraars hanteren een vaste premie voor de overlijdensrisicoverzekeringen. In het begin van de verzekering betaalt een verzekerde eigenlijk meer dan nodig op basis van het risico. Naarmate de jaren verstrijken stijgt het risico op overlijden, waardoor de verzekeraar moet uitkeren. Toch stijgt de premie niet mee omdat het stijgende risico eerder al is verwerkt in de premie. Dit noem je de reservewaarde of premiereserve. Een beperkt aantal verzekeraars biedt ook een variabele premie aan. Bij dit soort verzekeringen betaal je als verzekerde iedere maand een premie die hoort bij het actuele risico. Logischerwijs stijgt de premie dan tijdens de looptijd.3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page