top of page
  • SevenEight

Opmars hypotheek meenemen bij verhuizing


Afgelopen december werden er 27.308 afgesloten. Dit zijn er net iets meer dan in de maand ervoor. Vergeleken met een jaar eerder ligt het aantal fors lager. Dit geldt vooral voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Door de gestegen rente is het meenemen van de hypotheek is juist populairder.


Het lagere aantal afgesloten hypotheken heeft vooral te maken met de sterke stijging van de rente. De gemiddelde hypotheekrente lag eind 2022 al snel drie procentpunten hoger dan begin van hetzelfde jaar. Voor veel doorstromers reden om hun hypotheek mee te verhuizen. Deze groep was in december goed voor circa 15% van alle hypotheekaanvragen, zo blijkt uit cijfers van Hypotheek Data Netwerk (HDN).


Meenemen van je huidige hypotheek bij een verhuizing

Wil jij gaan verhuizen en staat je lage hypotheekrente nog lang vast? In dat geval blijf je profiteren van die lagere rente. Let er wel op dat je een hypotheek niet altijd zomaar kunt meeverhuizen. De geldverstrekker ziet het meenemen van je hypotheek als een nieuwe aanvraag. Om die reden wordt opnieuw getoetst of je financiële lasten ook nu nog kunt dragen. Daarnaast moet het meenemen van de hypotheek aansluiten aan de voorwaarden.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page