top of page
  • SevenEight

Open haard brand vaker. Zorg voor een goede verzekering


Het aantal claims voor woningbranden is fors gedaald in het afgelopen jaar. Het is nog de vraag of deze trend doorzet. Zeker nu mensen door de hoge gasprijs vaker de open haard gebruiken. Deze alternatieve verwarmingsbron brengt ook risico’s met zich mee, waaronder een schoorsteenbrand. Onder welke verzekering valt dit risico?


Verzekeraars hebben in 2021 minder woningbranden gerelateerde claims ontvangen dan in 2020. Het aantal daalde van 67.165 naar 59.011. Deze daling is nog niet terug te zien in het aantal slachtoffers van woningbranden. Aandacht voor brandpreventie blijft dus belangrijk.


Schoorsteenbrand en je verzekering

Het komt te vaak voor dat een gezellig avondje met een haardvuur op de achtergrond veranderd in een nachtmerrie door een schoorsteenbrand. De schade aan je woning en spullen kan fors zijn. Heb je schade aan de woning door rook, roet, schroeien of smelten? Dit valt onder de opstalverzekering. Voor schade aan spullen kun je bij jouw inboedelverzekeraar aankloppen.


Zelf heb je de verantwoordelijkheid om de kans op schade zo veel mogelijk te beperken. In het geval van een schoorsteen kun je denken aan periodiek onderhoud. Laat je schoorsteen jaarlijks schoonmaken voordat je van de open haard gebruikt maakt en bewaar de facturen goed.


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page