top of page
  • SevenEight

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig!Met de zomervakantie voor de deur staan we meer dan ooit te trappelen om weer op reis te gaan. De reisadviezen van de overheid kleuren alleen nog oranje voor veel landen. Ondanks de negatieve adviezen zijn de meeste grenzen wel weer open voor toeristen. Wat kan je van je verzekeraar verwachten als je toch afreist naar een ‘oranje’ gebied? Dat verschilt per verzekering en aanbieder.


De meeste landen hebben op dit moment code oranje gekregen van de overheid. Oranje betekent: alleen noodzakelijk reizen. Reis je af naar een dergelijk gebied, dan moet je bij terugkomst in quarantaine en jezelf na vijf dagen laten testen.


Toeristen steeds vaker welkom

De landsgrenzen gaan binnen en buiten Europa steeds verder open. Steeds meer landen laten, onder voorwaarden, toeristen toe. Zo mag je als toerist Frankrijk of Kroatië (onder voorwaarden) binnen. Maar let op, de opening van de grenzen staat niet gelijk aan de adviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.


Via de Reiswijzer van de ANWB kun je zien welke landen je als Nederlandse toerist binnen mag. Hier kun je ook de voorwaarden terugvinden om het land binnen te kunnen. Via Nederland Wereldwijd vind je de actuele reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.


Lees het volledige artikel op wegwijs.nl

5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page