top of page
  • SevenEight

Op vakantie? Check deze zaken voor vertrek


Met de bouwvak voor de deur gaat het overgrote deel van Nederland komende weken op vakantie. Ga je naar het buitenland, dan moet je rekening houden met verschillende zaken. Ben je bijvoorbeeld goed verzekerd bij pech onderweg en wat heb je verplicht nodig in de auto? We zetten op een rij waar je aan moet denken voordat je de deur achter je dicht trekt.


Om te beginnen moet je jezelf kunnen identificeren, waar je ook heen gaat. Let op, in sommige landen is je rijbewijs geen geldig legitimatiebewijs. Neem naast je rijbewijs dus ook je paspoort of ID mee. Kijk ook welke verdere regels gelden in het land van bestemming. Wet en regelgeving kan namelijk nogal verschillen. Dit geldt zeker op het gebied van Covid-19. In Duitsland is bijvoorbeeld een FFP-mondkapjes nog verplicht in het openbaar vervoer.


Medische zorg verzekerd in het buitenland?

Zorgkosten in het buitenland zijn niet automatisch gedekt op je zorgverzekering. Vaak geldt dit alleen voor spoedeisende zorg. Bovendien zijn in de meeste gevallen alleen de kosten volgens de Nederlandse normen gedekt. In sommige landen is zorg duurder dan bij ons, waardoor het restant mogelijk voor eigen rekening is. Met een reisverzekering zijn vaak wel alle kosten gedekt. Slik je medicijnen? Check dan via site van Rijksoverheid of je een medicijnpaspoort mee moet nemen. Dit is vaak nodig als je slaap, pijn of ADHD-medicatie slikt.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page