top of page
  • SevenEight

Nieuwe quarantainedekking bij reisverzekeringDoor de coronacrisis vieren veel mensen vakantie in eigen land. Naar het buitenland gaan is een risico. Voor je het weet worden er vluchten geschrapt en zit je ergens vast. Het virus oplopen over de grens is al helemaal geen pretje. Waag je het er toch op? Verzekeraar Allianz heeft als eerste de reisverzekering uitgebreid met een ‘quarantainedekking’. Let wel op de voorwaarden voordat je jouw koffers pakt.


De quarantainedekking van Allianz geldt voor reizen waarbij de landcode groen of geel is bij vertrek. De uitbreiding is van toepassing op zowel kort- als doorlopende reisverzekeringen. Heb je de verzekering al eerder gesloten? Ook die wordt kosteloos met de dekking uitgebreid.

Let op de kleurcodes Vrijwel alle verzekeraars bieden dekking wanneer je naar een gebied gaat met kleurcode groen of geel. Wanneer je ziek wordt door corona - of een andere kwaal - zijn de kosten gedekt. De extra kosten voor quarantaine meestal niet zelf. Uit onderzoek van MoneyView blijkt dat je vanaf code oranje moet oppassen. Bij twee derde van de verzekeraars worden schades niet meer gedekt als er verband is met code oranje. Bij een derde vervalt de dekking helemaal in die situatie.


Lees het volledige artikel op hansenaaldering.nl

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page