top of page
  • SevenEight

Na maximale bedrag wordt ook spreiding jubelton beperkt


Eerder dit jaar werd vrij abrupt besloten om de jubelton al in 2023 drastisch te verlagen. Recent maakte staatssecretaris van Rij bekend deze fiscaal vriendelijke schenking aan startende woningkopers verder te beperken. De mogelijkheid om de jubelton over meerdere jaren te spreiden wordt met een jaar verkort.


Het doel van je jubelton was om starters tussen de 18 en 40 aan een eigen woning te helpen met een belastingvrije schenking. De term jubelton is in 2022 eigenlijk niet actueel meer. Gezien de inflatie is het bedrag in 2022 verhoogd naar € 106.671. Voorwaarde is dat de woning gebruikt móet worden voor eigen bewoning. Het maakt daarbij niet uit of het voor de aankoop, verbouwing, aflossen van de eigenwoningschuld wordt gebruikt. Ook het afkopen van rechten van erfpacht, opstal of beklemming is toegestaan.


Jubelton in 2023 met € 80.000 omlaag

In 2023 wordt de jubelton verlaagd naar € 27.231. Dat is een vermindering van € 80.000. Hiermee wordt de jubelton gelijk getrokken met de eenmalig verhoogde vrijstelling die er toch al is. In 2024 is het helemaal niet meer mogelijk om een schenking voor de eigen woning te doen. Wel blijft de eenmalig verhoogde vrijstelling bestaan. Deze kan ook gebruikt worden voor de eigen woning, al hoeft dat hoeft niet per se.


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page