top of page
  • SevenEight

Minder keus bij afsluiten arbeidsongeschiktheidsverzekering


Bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering heb je steeds minder keuze. Vooral wanneer je arbeidsongeschikt bent is er qua voorwaarden een hoop verandert in de afgelopen tien jaar. Waar de AOV vooral bedoeld is voor (zelfstandige) ondernemers, zijn er ook producten op de markt voor werknemers.


Wanneer je arbeidsongeschikt raakt, is de kans op inkomensverlies groot. Je kunt immers je werk niet meer doen, of je moet werk accepteren dat minder verdient. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) dekt je dit risico af. Zo kun je mogelijk je huidige leefpatroon voortzetten zonder al te veel aanpassingen. Een AOV is voor veel zelfstandig ondernemers onmisbaar. Zij kunnen niet terugvallen op het vangnet die de overheid werknemers biedt. Toch is het ook als werknemer goed om de gevolgen van arbeidsongeschiktheid goed voor ogen te hebben.


Regels voor arbeidsongeschiktheid aangepast

In de afgelopen tien jaar zijn er 14 AOV’s verdwenen, dit blijkt uit onderzoek van MoneyView. Zo heb je nu nog 26 producten waar je uit kunt kiezen. Daarnaast is er in de afgelopen tien jaar verandering opgetreden in de regels rond arbeidsongeschiktheid. Doorgaans worden de volgende drie criteria gehanteerd:


  • Beroepsarbeid: Je bent arbeidsongeschikt als je je beroep niet meer kunt uitvoeren

  • Passende arbeid: Je bent arbeidsongeschikt als je geen werk meer kunt doen dat past bij je opleiding of werkervaring.

  • Gangbare arbeid: Je bent arbeidsongeschi kt als je helemaal geen werk meer kunt doen.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentar


bottom of page