top of page
  • SevenEight

Let bij budget zorgverzekeringen op onverwachte kosten


Deze week maken alle zorgverzekeraars hun premie voor 2021 bekend. Wie voor de laagste premies gaat, komt vaak terecht bij een budget zorgverzekering. In 2019 kozen 2,4 miljoen verzekerden in Nederland voor een dergelijke polis. Lang niet iedereen is zich bewust van de beperkte voorwaarden van een budget zorgverzekering, zo blijkt uit onderzoek van Nivel. Houd rekening met extra kosten als je zorg nodig hebt.


Een budgetpolis is de uitgeklede vorm van een naturapolis. Verzekeraars maken met minder zorgaanbieders afspraken. Hierdoor kunnen ze de zorgpremie lager insteken. Het gevolg voor jou is een beperkte zorgkeuze. Ga je naar een andere zorgverlener dan waar de verzekeraar een contract mee heeft? Dan kan het zijn dat je de zorg niet of niet helemaal vergoed krijgt. Dit geldt voor zowel ziekenhuizen als fysiotherapeuten en andere aanbieders van zorg.


Onverwachte zorgkosten bij een budget zorgverzekering

Het is logisch om te kiezen voor de zorgverzekering met de laagste premie. Wees je er wel van bewust dat je bij een budgetpolis te maken kunt krijgen met kosten die de verzekeraar niet dekt. Nivel concludeerde dat 62 procent van de mensen, die moesten bijbetalen voor niet-gecontracteerde zorg, dit van te voren niet wist. Een deel van de ondervraagden kwam door deze onverwachte kosten in de problemen en kon de rekening niet binnen de gestelde termijn voldoen.


Lees het volledige artikel op boudesteyn.nl

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page