top of page
  • SevenEight

Keyless entry makkelijk maar riskant: beveiligingseisen aangescherpt


Met je autosleutel nog in je tas of jas wegrijden. Keyless entry maakt het mogelijk om met één klik je auto te ontgrendelen en starten. Niet meer eindeloos zoeken naar je autosleutel die achteraf op een onlogische plek bleek te liggen. Dit gemak kan wel ten koste gaan van de veiligheid. Autodieven krijgen bij veel auto’s vrij makkelijk toegang via keyless entry systemen. Om die reden zijn de beveiligingseisen sinds dit jaar aangescherpt.


De ‘slimme’ sleutel van het keyless entry systeem geeft continu een signaal af. Zodra de auto dat signaal ontvangt, kan de auto geopend en gestart worden. Het signaal kan echter eenvoudig onderschept worden en met een handzender verlengd worden. Autodieven kunnen hierdoor eenvoudig toeslaan terwijl je key nog op het dressoir in de woonkamer ligt.

Aangescherpte beveiligingseisen keyless entry In Nederland rijden ongeveer 892.000 auto’s rond met een keyless entry systeem. Van deze auto’s heeft naar schatting 80% geen goede beveiliging. Sinds januari zijn de beveiligingseisen van het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging aangescherpt. Wanneer je auto niet aan de nieuwe eisen voldoet is het mogelijk dat de verzekeraar, bij het afsluiten van een nieuwe verzekering, aanvullende eisen stelt. Hierbij kun je denken aan het nemen van extra beveiligingsmaatregelen aan je auto.


Lees het volledige artikel op Findigo.nl

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page