top of page
  • SevenEight

Jong en oud betalen hoofdprijs voor autoverzekering


Wie een auto heeft, moet deze verzekeren. De premies van autoverzekeringen zijn sterk afhankelijk van je persoonlijke situatie. Ben je jong en woon je in de stad? In die situatie betaal je meer dan gemiddeld of accepteert de verzekeraar je misschien niet eens. Ook eigenaren van elektrische auto’s moeten rekenen op een hogere premie.


In het eerste half jaar van 2022 zijn er minder auto’s verkocht in vergelijking met een jaar eerder. Elektrische auto’s onttrekken zich aan deze neergang, met een verkoopstijging van 82,9%. Ook de verkoop van plug-in hybride en hybride auto’s zonder laadstekkers zitten in de lift.


Autoverzekering elektrische auto’s duurder

Gemiddeld ligt de premie van een elektrische auto 24% hoger dan de benzine variant, zo rapporteert MoneyView. Het verschil kan zelfs oplopen tot 28%. De hogere premie komt onder andere door de hogere aanschafprijs. Daarnaast is een volledig elektrische auto ook zwaarder door het accupakket, dat doorgaans meer weegt dan een regulier motorblok. Beide factoren spelen een rol bij de opbouw van de premie.4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page