top of page
  • SevenEight

Je variabele hypotheekrente vastzetten nu de rente stijgt?


Heb jij in het verleden gekozen voor een variabele hypotheekrente? Je hebt ongetwijfeld gemerkt dat de hypotheekrente in de afgelopen weken fors is gestegen. Je kunt de rente alsnog vastzetten. Het vastzetten van de rente is bij de meeste geldverstrekkers zo gepiept. Bedenk wel dat je daarmee ook de voordelen van een variabele hypotheekrente opgeeft.


Bij het afsluiten van je hypotheek moet je beslissen wat je met de rente doet. Je kunt deze vastzetten voor een bepaalde periode of je kunt hem variabel houden. In het laatste geval wordt de hypotheekrente gekoppeld aan de marktrente. Wanneer die stijgt, stijgt de hypotheekrente ook en vice versa. Met een rentevaste periode staat je de rente juist vast voor een bepaalde periode, ongeacht de ontwikkelingen op de rentemarkt.


Vaste rente versus variabele rente

Of een vaste of variabele rente bij jou past, hangt af van jouw persoonlijke situatie én voorkeuren. Beide varianten hebben voor- en nadelen. Zo is een variabele rente over het algemeen lager dan die van een rentevaste periode. Op dit moment is laagste variabele rente 1,25%, ten opzichte van 2,45% voor 10 jaar vast en 2,76% bij een 20 jaar vaste hypotheekrente.


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page