top of page
  • SevenEight

Inboedelverzekeringen goedkoper, dekking versoberd


De gemiddelde premie van een inboedelverzekering is in de afgelopen vijf jaar met 8% gedaald. De keerzijde is dat ook de dekking van veel inboedelverzekeringen is teruggeschroefd. Zo valt mobiele elektronica steeds minder vaak onder de standaarddekking. Juist nu we gewend zijn aan het thuiswerken.


De premiedaling van de inboedelverzekering verschilt per provincie, zo onderzocht MoneyView. Alleen in de provincie Overijssel is een inboedelverzekering weinig voordeliger dan in 2017. Koplopers zijn de provincies Friesland en Zeeland, met prijsdalingen van 10% en meer.


Mobiele elektronica uit standaard inboedelverzekering

Je laptop, telefoon of andere mobiele elektronica vallen in principe onder de inboedelverzekering wanneer er binnenshuis schade aan ontstaat. Het vergoeden van schade aan dergelijke apparaten is een grote kostenpost voor verzekeraars. Mede om die reden wordt mobiele elektronica steeds vaker uit de standaard dekking gehaald. Wil je het toch verzekeren, dan is het doorgaans mogelijk om het bij te verzekeren als losse module. Sommige inboedel verzekeraars bieden helemaal geen dekking meer voor deze categorie.


Lees het volledige artikel op jjmeijer.nl

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page