top of page
  • SevenEight

Inboedelverzekering met cyberdekking. Wat wordt vergoed?Identiteitsdiefstal, gijzeling van je computer, virussen, phishing… Een kleine greep uit het assortiment van de cybercrimineel. Tijdens de coronacrisis zijn er fors meer cyberincidenten geregistreerd. Het aantal lag zelfs hoger dan traditionele inbraken. Verzekeraar Aon speelt in op de verschuiving naar digitale veiligheid met een standaard cyberdekking op haar inboedelverzekering. Met name kosten voor advies vallen onder de dekking.


Het fenomeen cyberdekking zelf is niet nieuw. Bij de gemiddelde verzekeraar is het alleen geen standaard onderdeel van de dekking. In dat geval kan je het als aanvullende module afsluiten.


Dekking cyberverzekeringen verschilt Vergelijk goed de dekking van de verschillende verzekeringen. Zo dekt Aon alleen de kosten voor het oplossen van ontstane problemen, of het beperken ervan. Stel een indringer krijgt via jouw computer toegang tot je bankrekening en weet €1.000 te ontvreemden. Het geld zelf valt niet onder de dekking van de genoemde verzekering. Wel kan je een vergoeding krijgen voor het inwinnen van advies, bijvoorbeeld om de oorzaak te achterhalen en het lek te dichten. De dekking voor advieskosten is gemaximeerd op €5.000. Verzekerden kunnen daarnaast 24/7 terecht bij de verzekeraar voor vragen en advies. 


Lees het volledige artikel op findigo.nl

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page