top of page
  • SevenEight

Hypotheekofferte annuleren of verlengen? Reken op deze kosten


Met het accepteren van de hypotheekofferte is de koop van een woning nog niet rond. Pas na het passeren bij de notaris ontvang je de sleutel. Op dat moment gaat de hypotheek in. Er kan in de tussenliggende periode van alles gebeuren waardoor je de hypotheek toch niet meer wilt afsluiten of je meer tijd nodig hebt. Houd rekening met de eventuele annulerings- of verlengingskosten.


Er is alleen sprake van annulerings- of verlengingskosten als je de hypotheekofferte al geaccepteerd hebt. Verwar dit niet met de tijd die je hebt om in te gaan op de offerte van de hypotheekverstrekker. Doorgaans heb je hier veertien dagen de tijd voor. Het vervalt automatisch als je niet op het aanbod ingaat binnen dit termijn. Na het accepteren en ondertekenen van de offerte is deze bindend.


Waarom betaal je annuleringskosten?

Als jij de hypotheekofferte eenmaal geaccepteerd hebt, gaat de geldverstrekker ervan uit dat jij er daadwerkelijk gebruik van gaat maken. Vervolgens wordt door de geldverstrekker actie ondernomen om jou die hypotheek met afgesproken rente en voorwaarden te kunnen aanbieden. Wanneer jij de offerte later annuleert, mist de geldverstrekker mogelijk rente-inkomsten. Daarom moet je rekening houden met eventuele annuleringskosten.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page