top of page
  • SevenEight

Huizenprijs stijgt sterker dan verwachting ABN, Rabobank en INGIn juni ging Rabobank er nog vanuit dat de huizenprijs in 2021 gemiddeld 11 procent zou stijgen. Inmiddels is de bank ingehaald door de realiteit. Het CBS rapporteerde over juli een stijging van 16,3 procent op jaarbasis. Waar gaat Rabobank nu vanuit en wat zijn de voorspellingen van ABN Amro en ING?


Niet alleen voor het huidige jaar heeft Rabobank de verwachting naar boven bijgesteld. Eerder werd uitgegaan van een 4,6 procent stijging in 2022. Nu voorzien de Rabo-economen een stijging van in totaal 28 procent in twee jaar tijd. Dit zou neerkomen op ruim 90.000 euro in totaal.


Waarom stijgt de huizenprijs harder dan gedacht? De verwachting is door Rabobank in enkele maanden drastisch bijgesteld. Als reden hiervoor noemt de bank onder andere de onderstaande factoren:

  • Van een eerder voorziene afvlakking van de groei was in de zomermaanden geen sprake.

  • De Nederlandse economie herstelt sneller dan verwacht van de coronacrisis.

  • Rabobank verwacht dat de rentes, die van invloed zijn op de hypotheekrente, langer laag blijven.


Voorspelling huizenprijzen ABN Amro

Afgelopen juli verhoogde ook ABN Amro, voor de derde keer dit jaar, haar voorspelling voor de ontwikkeling van de huizenprijzen. Daarbij wordt nog steeds een vrij conservatief scenario geschetst. "We houden nu rekening met een huizenprijsstijging van 12,5% dit jaar en van 5% in 2022. Eerder gingen we nog uit van respectievelijk 7,5% en 2,5% prijsstijging". Ook ABN noemt de sterkte economie als reden voor het bijstellen van de prognoses. Wat betreft het aantal verkopen, door de grote schaarste zal het aantal woningverkopen blijven dalen.


Lees het volledige artikel op 100procentverzekerd.nl

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page